Пробація в дії 1

Криміногенна дійсність останніх десятиліть має яскраво виражений молодіжний характер, оскільки в середньому від 75 до 90% усього масиву злочинних проявів, вчиняється молоддю в законодавчо визначених вікових межах 14-35 років. Геронтологічна складова кримінальних правопорушень, не стільки вражаюча, проте вимагає з пробаційної точки зору особливої уваги.

Ресоціалізаційна діяльність у відношенні засуджених похилого віку спіткається зазвичай з цілою низкою соціально-економічних та культурних бар′єрів, такі суб′єкти пробації нерідко залишаються без житла, роботи, документів, палива, запасів харчів на зимній період, а хворі – без медичної допомоги. У здійсненні такої діяльності особливо потрібна допомога спільноти небайдужих – волонтерів пробації.

Ізмаїльський районний відділ № 1 розпочав роботу по вивченню основних життєвих потреб геронтологічної частки суб′єктів пробації. Ось, наприклад, громадянина П., який проживає у с.Ларжанка, відвідали за дорученням фахівця волонтери. Візит співпав з днем народженням суб′єкта та 30-річчям незалежності України. Волонтерки привітали зі святами та дізналися про його насущні потреби напередодні наступу осінньо-зимового періоду.

Такі зустрічі надають особам похилого віку віру в себе та відчуття небайдужості суспільства до їхнього життя.

Пробація в дії 3