Акція «СНІД –хвороба століття» до дня пам’яті померлих від СНІДу 1

Тисячі червоних метеликів – символ пам’яті наслідків епідемії СНІДу, легкості душ, які нас покинули, символ переродження та мінливості життя, скорботи та надії.

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я кожну третю неділю травня проводиться День пам’яті померлих від СНІДу. Вперше цей день був відзначений ще в 1983 році в Сан-Франциско США. На той момент у світі було зареєстровано лише кілька тисяч випадків захворювання на цю страшну хворобу і про неї практично нічого не було відомо.

Організаторами проведення акції пам’яті померлих від СНІДу стали люди, яких особисто торкнулася ця трагедія, які пережили біль втрати рідних і друзів.

Кожної години на планеті інфікується вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ) понад 300 людей. Від хвороб, зумовлених ВІЛ, щодня помирає 5,5 тис. людей.

У травні фахівцями соціальної роботи Центру соціальної служби Саф’янівської сільської ради серед населення Саф’янівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області проведено 16 заходів , охоплено 307 чол., індивідуальними консультаціями охоплено 302 сім’ї з числа внутрішньо переміщених осіб ,145 сім’ї зі складними життєвими обставинами,44 опікунські сім’ї, в яких виховуються 58 дітей.

Метою Акції « СНІД –хвороба століття» до дня пам’яті померлих від СНІДу » є привернення уваги населення до цієї проблеми, профілактики цього захворювання, а також привернення уваги влади до соціального захисту ВІЛ-інфікованих.

Фото доступне за посиланням: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02UKF1QBeAsbNvAqf7HvsrNpcJY14tE2CNoqniA3Cd6xAXGnZrFZ3q7w5hikcJpj8Sl&id=100080817752743&mibextid=CTbP7E