Працівники Саф'янівської громади взяли участь у нараді-навчанні з питань забезпечення надання базових соціальних послуг 1
У п’ятницю, 26 липня, в Ізмаїльській районній державній (військовій) адміністрації відбулась нарада-навчання з питань забезпечення надання базових соціальних послуг мешканцям громад району. В заході взяли участь і працівники Саф’янівської сільської ради.
Організаторами навчання виступили Департамент соціальної та сімейної політики облдержадміністрації, служба у справах дітей облдержадміністрації, Одеський обласний центр соціальних служб за сприяння Благодійного фонду «Шлях до Дому» та представники Міжнародної організації з міграції.

Основним питанням наради було впровадження ветеранської політики в територіальних громадах району. Доповідачами була визначена необхідність створення в кожній громаді структурного підрозділу щодо забезпечення надання послуг ветеранам, учасникам бойових дій, а також сім’ям загиблих Захисників та Захисниць України; організації та функціонування ветеранських просторів як багатофункціональних закладів з інформаційно-консультаційної підтримки та організації їх реабілітації та адаптації.
Крім того, був розглянутий досвід з надання послуги раннього втручання в Одеській області; створення центрів життєстійкості та центрів підтриманого проживання; створення та функціонування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, влаштування дітей-сиріт/дітей, позбавлених батьківського піклування під опіку/піклування, усиновлення як допомога дітям, які цього потребують.