В Саф’янівській громаді завершилась перевірка закладів освіти 1

Згідно з розпорядженням Саф’янівського сільського голови Наталії Тодорової, з 12 по 14 серпня в Саф’янівській територіальній громаді проходила перевірка закладів дошкільної та загальної середньої освіти громади на предмет готовності до початку нового навчального року. Цей моніторинг є ключовою складовою підготовки до освітнього процесу, оскільки забезпечує створення комфортних умов для навчання та, що найважливіше, захисту дітей.

До складу комісії увійшли керівництво Саф’янівської сільської ради, представники Ізмаїльської районної військової адміністрації, управління освіти Саф’янівської сільської ради, Ізмаїльського районного управління ГУ ДПСС в Одеській області, Ізмаїльського управління ГУ ДСНС України в Одеській області та поліцейські офіцери Саф’янівської громади. Члени комісії здійснили ретельний огляд закладів дошкільної та загальної середньої освіти громади.

Першочергова увага приділялась наявності та стану найпростіших укриттів та захисних споруд у закладах освіти, адже створення безпечних умов перебування у закладах освіти усіх учасників освітнього процесу в умовах дії воєнного стану – одне з головних завдань діяльності нашої громади. У кожному закладі перевіряли наявність та стан належно облаштованих захисних споруд, де діти зможуть перебувати у разі оголошення повітряної тривоги. Такі споруди мають важливе значення в умовах російсько-української війни, коли безпека дітей стає пріоритетом номер один. В закладах освіти функціонують підготовлені укриття, які відповідають вимогам безпеки, оснащені всім необхідним для тимчасового перебування дітей, забезпечені освітленням та іншими важливими елементами.

Також значна увага була приділена питанням стану приміщень, харчоблоків та організації харчування, спортивної інфраструктури закладів освіти, підготовки котелень та систем опалення, наявності паливних запасів, а також забезпеченню належного рівня гігієни та безпеки.

За підсумками перевірки, всі навчальні заклади Саф’янівської громади були визнані готовими до нового навчального року. Навчальні приміщення, укриття та інші необхідні елементи інфраструктури відповідають встановленим вимогам, що дозволяє розпочати навчальний процес у встановлені терміни.

Фото доступне за посиланнями: