Керівництво Саф’янівської громади взяло участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України 1

У вівторок, 20 серпня, Саф’янівський сільський голова Наталія Тодорова разом із керівництвом Ізмаїльської районної військової адміністрації та представниками інших територіальних громад у режимі відеозвʼязку взяла участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Захід розпочався з привітального слова Президента України і голови Конгресу Володимира Зеленського.

На засіданні Конгресу обговорювали ситуацію в регіонах, що знаходяться близько до фронту. Основну увагу приділили поточним проблемам і заходам підтримки для цих територій. Крім того, вагомим було питання європейської інтеграції на місцевому рівні та кроків, які сприяють наближенню до цієї мети.

Особливо важливими були рішення щодо підвищення енергетичної стійкості громад та ефективності управління земельними ресурсами. Ці питання набувають особливого значення в умовах енергетичної кризи та необхідності раціонального використання ресурсів.

Члени Конгресу мали можливість поставити запитання, які попередньо були відібрані через рейтингове голосування на сайті Конгресу. В результаті обговорень було підписано меморандуми, які закріпили домовленості про підвищення енергетичної стійкості громад та поліпшення управління земельними ресурсами.

В завершенні Конгресу відбулися панельні дискусії, присвячені готовності територіальних громад до опалювального сезону 2024-2025 рр. та початку нового навчального року. Учасники дискутували про стан підготовки до цих важливих етапів та виклики, з якими можуть зіткнутися громади.

Фото доступне за посиланням: https://www.facebook.com/safianyotg/posts/pfbid0HpSUgHVxSSZhCwD1NUdrJV1RWSxXzgdzd2cjafpddUuDsm9wkGB9frMvsQWVgAaml