В Сафʼянівській громаді відбулось відкриття меморіальної стели загиблим Захисникам України 1

Сьогодні, 1 жовтня, в день великого православного свята Покрови Пресвятої Богородиці Україна відзначає День українських захисників та захисниць.

Сафʼянівська територіальна громада долучилась до відзначення одного з найважливіших свят нашої країни.

Вранці в Свято-Веденській церкві відбувся молебень. Керівництво та працівники Сафʼянівської сільської ради помолилися за всіх, хто боронить рідну країну та вшанували пам’ять загиблих Захисників України.

Після чого відбулась важлива подія для всієї громади – відкриття меморіальної стели загиблим воїнам України – мешканцям Сафʼянівської громади, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

В урочистому заході взяли участь заступник голови Одеської обласної ради Олександр Урбанський, депутат Одеської обласної ради Веніамін Унгурян, заступниця голови Ізмаїльської районної військової адміністрації Марина Деной, заступник голови Ізмаїльської районної ради Марк Чолак, керівництво, працівники та депутатський корпус Сафʼянівської громади, родини загиблих воїнів, військовослужбовці та старости старостинських округів.

32 мужніх Героїв, мешканців громади, які до останнього подиху мужньо захищали рідну країну від російського агресора. Гірко, образливо, важко на душі… Війна забирає найкращих.

Хвилиною мовчання та в глибокій скорботі присутні вшанували памʼять кожного Захисника України, який став янголом-охоронцем та вже з неба оберігає наш спокій. Вічна памʼять та низький уклін полеглим за мирне та незалежне майбутнє рідної країни.

Біля меморіальної стели також зʼявився памʼятний монумент – автівка. Цей автомобіль багато років служив «швидкою допомогою» мешканцям Нової Некрасівки та Ларжанки. Минулого року зусиллями мешканців громади та КНП Сафʼянівської сільської ради «Центральна районна лікарня» авто було відремонтовано та відправлено на фронт. Воно пройшло пекло Авдіївки та Харківщини. Але після Купʼянська історія героїчного авто закінчилось. Тепер воно як свідок злочина країни-терориста рф знаходиться в центрі Сафʼянівської громади.

На жаль, війна триває. Вкрай важко нашим захисникам та захисницям, вони все більше потребують нашої підтримки. Тож сьогодні Сафʼянівський сільський голова Наталія Тодорова передала ключі військовослужбовцю-мешканцю села Матроска від автівки, яка була закуплена завдяки небайдужим мешканцям громади.

Віримо, знаємо – Перемога буде за українським народом, бо за нами правда, сила та неймовірна любов до рідної країни!

Сил та витримки нашим мужнім бійцям! Молимось за кожного з вас!

Разом до Перемоги!

Фото доступне за посиланням: https://www.facebook.com/safianyotg/posts/pfbid02rbUxcqTGK9AeQKF4Q8onrtVGdpLsPFSiv13Q43X9vhNkqxnPFvrsPFZSuJuzVPokl