Заклади освіти Саф`янівської сільської ради готові до початку нового 2023-2024 навчального року 1

Згідно з розпорядженням Саф’янівського сільського голови 10, 11 та 14 серпня 2023 року проводилась перевірка закладів дошкільної та загальної середньої освіти громади на предмет готовності до початку нового навчального року.

Перевірку здійснювала комісія, створена відповідно до інструктивно-методичних рекомендацій щодо порядку підготовки закладів освіти до нового навчального року, яку очолював перший заступник Саф’янівського сільського голови Петро Хаджиков.

У складі комісії працювали представники органу управління освіти, Ізмаїльського районного відділу поліції, Ізмаїльського районного управління ГУ ДПСС в Одеській області, Ізмаїльського районного управління ГУ ДСНС України в Одеській області, Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації та ДЮСШ Саф’янівської сільської ради. В огляді закладів освіти взяла участь Саф’янівський сільський голова Наталія Тодорова.

Найголовнішим завданням при підготовці закладів освіти до нового навчального року було і є створення безпечних умов для перебування в них учасників освітнього процесу.
Комісія з прийомки визнала захисні споруди закладів освіти готовими для укриття всіх учасників освітнього процесу під час повітряних тривог, а заклади освіти – готовими до нового навчального року та організації освітнього процесу у звичайному (очному) чи змішаному форматі, але з максимально очним навчанням учнів 1 – 5, 9 та 11 класів.

У планах з 1 вересня 2023 року, відновлення роботи закладів дошкільної освіти у режимі повного робочого дня та харчування дошкільнят і школярів. У зв’язку з відсутністю найпростішого укриття, Новонекрасівський дитячий садок «Золота рибка» не отримав дозволу на організацію очного навчання і продовжить з 1 вересня освітній процес у дистанційному форматі.

Наразі для даного закладу виготовляється проєктна документація на реконструкцію наявного овочесховища під найпростіше укриття з подальшими ремонтними роботами і відновленням роботи закладу в очному форматі.

Комісія відзначила належний рівень підготовки закладів освіти до нового навчального року, креативність і сучасність створеного освітнього простору. Це стало можливим завдяки спільній, командній роботі сільської ради, керівників, технічного і обслуговуючого персоналу, педагогічних працівників освітніх закладів, батьківської громадськості.

Фото доступні за посиланням: https://www.facebook.com/safianyotg/posts/pfbid02Tn4VrjPb4TAwTNBBKa3fNTX8MJ4U8TfSJSxj2quh6uYsTqoUmBhM7jRNaJBNHNmxl