Керівництво Сафʼянівської громади взяло участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України 1

У неділю, 30 липня, Сафʼянівський сільський голова Наталія Тодорова взяла участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

З вітальним словом до учасників конгресу звернувся Президент України Володимир Зеленський, окресливши три основні теми: енергетика й захист нашої енергетичної інфраструктури від ударів російських терористів, робота з партнерами та сприйняття людьми роботи державної та місцевої влади крізь призму витрат бюджетів різного рівня.
В рамках засідання відбулись виступи голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, Премʼєр-міністра України Дениса Шмигаля, трансляція відеозвернення президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн та он-лайн підключення генерального секретаря Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Матьє Морі.

Під час заходу були розглянуті питання забезпечення стійкості роботи критичної інфраструктури в осінньо-зимовий період 2023/2024 року; зовнішньої політики України: спільні виклики та завдання для дипломатії та місцевого самоврядування; стану виконання державного та місцевих бюджетів у І півріччі 2023 року та пріоритети використання бюджетних коштів в умовах воєнного стану.

Як зазначив голова ООВА, Одеська область на 60% готова до опалювального сезону. Аби цієї зими область була з електроенергією, теплом та водою, ведеться робота над фізичним захистом обʼєктів критичної інфраструктури та підготовкою альтернативних джерел електроенергії.

Робота триває!